image1 image2 image3 image4 image5


Διαδερμικές Ενδοδισκικές Θεραπείες με Laser για Παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης


Διαδερμική Δισκεκτομή με Laser (PLDD) Ο χρόνιος πόνος στη μέση ή αλλιώς η χρόνια οσφυαλγία είναι μία από πιο σημαντικές χρόνιες εξουθενωτικές καταστάσεις που η αντιμετώπιση, θεραπεία και η αποκατάσταση επιφέρει τεράστιες απώλειες οικονομικές, αλλά και απώλειες ποιοτικού και παραγωγικού χρόνου σε πολλά κοινωνικο-οικονομικά επίπεδα. Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει εισάγει την χρήση.

Ο χρόνιος πόνος στη μέση ή αλλιώς η χρόνια οσφυαλγία είναι μία από πιο σημαντικές χρόνιες εξουθενωτικές καταστάσεις που η αντιμετώπιση, θεραπεία και η αποκατάσταση επιφέρει τεράστιες απώλειες οικονομικές, αλλά και απώλειες ποιοτικού και παραγωγικού χρόνου σε πολλά κοινωνικο-οικονομικά επίπεδα.

Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει εισάγει την χρήση των λέιζερ (laser) εφαρμογών στην Ιατρική, με αποτέλεσμα αυτά να χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς και να προσδίδουν μοναδικά πλεονεκτήματα.

Στις παθήσεις που αφορούν τον μεσοσπονδύλιο δίσκο (αυτό που κοινώς αποκαλούμε «δισκοπάθεια»), η σταδιακά αυξανόμενη χρήση έδειξε σημαντικά πλεονεκτήματα.

Η δισκεκτομή με λέιζερ είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται σε εξωτερικούς ασθενείς, με διαδερμική εισαγωγή μιας πολύ λεπτής βελόνας μέσα στον ενδοδισκικό χώρο με σκοπό ο πηκτοειδής πυρήνας να εξαχνωθεί από το λέιζερ.

Η δισκεκτομή με λέιζερ είναι ελάχιστα επεμβατική, χαμηλού κόστους αποτελεσματική τεχνική χωρίς σύνδρομα μετεγχειρητικού πόνου που αρχίζει να χρησιμοποιείται ευρύτερα σε διάφορα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η διαδερμική αποσυμπίεση του δίσκου με λέιζερ (PLDD) κερδίζει ευρεία αποδοχή διότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία για κήλη περιπτώσεις πόνου λόγω κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου. Εκτελείται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση σε Kambin frame, δεν απαιτεί γενική αναισθησία, δεν προκύπτουν τραυματικές δερματικές ουλές, συντομεύει το χρόνο αποκατάστασης, είναι δυνατόν να επαναληφθεί και δεν αποκλείει την ανοικτή χειρουργική επέμβαση εφόσον και εάν αυτή θα πρέπει να καταστεί αναγκαία.

Οι ενδείξεις για τη λειτουργία πρώτα απ’ όλα εξαρτώνται από τα κλινικά συμπτώματα.

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ασθενείς που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου με επέκταση του πόνου στα πόδια (ισχιαλγία) λόγω ριζοπάθειας.

Η επιλογή των ασθενών, και ιδιαίτερα η μορφολογία του δίσκου, είναι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή και την επιτυχία της τεχνικής.